Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2010. november 6., szombat

Képeink Kindle-ra optimalizálva

Mikor lelkesen elkezdtem feltölteni a néhány családi fotót és természetképet az olvasómra azzal kellett szembesülnöm, hogy a fokozatos átmenetek lépcsőzetesek, szemet szúróan zavaróak.

Ezért azon agyaltam mit lehetne tenni, hogy a képeim ne a fent látható módom köszönjenek vissza. Találtam néhány lépésből álló megoldást amihez a népszerű és elterjedt képszerkesztőt a photoshop-ot használtam. 


  • Először is ha azt szeretnénk, hogy teljes képernyő felület hasznosítható legyen alakítsuk át 800x600 pixelessé a képet.    
  • Majd az ábrán látható módon készítsünk fekete-fehér képet. Itt a finom hangolásra több lehetőségünk is van. Nekem lighter opció vált be.


  • Majd használjunk egy olyan filtert , ami felbontja pontok mintájára a tónusokat. Kicsit még hangolhatunk a minta finomságán, ha a „Grain type” típusánál a „soft”-ot választjuk.



  • Így a végeredmény:

9 megjegyzés:

  1. Hiába csinálok 800x60-as képet.mégsem tölti ki a képernyőt.Alul felül marad csík..

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Próbáltad a full screen módot, úgy hogy engedélyezted a "Pan to Next Page"-et? Nekem így a képek nagy részénél működik.

    VálaszTörlés
  3. Üdv,
    Nekem olyan problémám lenne, hogy hiába pakolom be a pictures nevű mappába a képeket (legyen az gif, png, jpg akármi) nem jeleníti meg. Próbáltam a gyökérmappába tenni de ott se látja. Tudtok segíteni, mi lehet a probléma? :(

    VálaszTörlés
  4. Valahányszor új képet töltesz rá, mindig restartoltatnod kell az olvasót. Ezt követően beszámozásra kerülnek képek és csak ekkor lehet elővarázsolni. Történt restart?

    VálaszTörlés
  5. Igen, történt a képek feltöltése után de restart után sincsenek a képek a home-ban. :S

    VálaszTörlés
  6. akkor mi a teendő? :S

    VálaszTörlés
  7. Csinálni kell egy pictures mappát a gyökérben, abba egy picture mappát, abba meg mehetnek a képek.
    Amikor ott vagy Home-ban, akkor nyomni egy Alt Z -t és megjelenik a picture mappa.

    VálaszTörlés
  8. Tényleg igazad van. Köszönöm a segítséget! Bár butaságnak tartom, hogy 2 pictures mappa kell :D

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Tudnál segíteni, hogy hogy tudok képernyővédőt beállítani? Eleve képet se jelenít meg, akármilyen mappába, és akárhányszor rakom bele, ha kihúztam a gépből... Régóta keresek választ erre a problémára, de semmi. Nincs billentyűzetem rajta, csak ha megnyomok egy gombot, tehát az alt+z nem játszik. Viszont nagyon szeretnék saját képeket felrakni. Ja, és amíg be nem üzemeltem teljesen (wifi beállítása, meg az a pár lépés, amit ha újonnan kibontod meg kell csinálni) tök jó képernyővédőket rakott ki, töltőtollakról, írógépekről, ilyesmikről, de most már csak ilyen hülye könyvborítókat rak ki, azoknak meg se híre, se hamva, de még mappában sem, meg sehol... Már az is nagy lépés lenne, ha azokat megtalálnám...
    Előre is köszönöm a segítséged.

    VálaszTörlés