Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. február 22., kedd

Frissíteni vagy letiltani, ez itt a kérdés?

A mai napon megkaptam az amazon körlevelét a kindle olvasót vezérlő alapszoftver (frameware) frissítésről, amit meglepő módon automatikusan szeretne elvégezni amint bekapcsolom a wifi-m vagy a 3G-t. Közben kis keresés után ráleltem arra a hack-re, ami kikapcsolja azt automata frissítés lehetőségét:

hack:

fórum:

Azonnal elkezdtem agyalni , hogy vajon mit veszthetek, ha befrissítem? Megmaradnak e az eddig telepített hack-jeim, és telepíthetek e újabbakat?
A gondolataim ezt az utat járták be:

A jelenleg ismertetett előnyök számomra elhanyagolhatóak:
·         folyóiratok újságok új designja
·         a befejezett könyv értékelhetősége
·         „Public Notes” másokkal megosztható jegyzetek (számomra erre tökételesen elég a jelenlegi facebook-os megosztási és kommentelési lehetőség)
·         oldalszámok megjelenítése (ez eleve kétséges és relatív azonosítási pont egy virtuális szövegnél)

Ha engedem az upgradet a már telepített hack-jeim megmaradnak, de határozatlan ideig nem telepíthetek semmi újat. Ha nem és felteszem a gátló progit, később ezt eltávolíthatom és visszakapcsolódhatok az eredeti frameware-ek sorába. Az usb-s telepítések lehetősége így is nyitva marad.

A kivárásnál döntöttem. Meggátolom az upgrade-et, és figyelem miként alakul a közösség, merre fejlődnek a hack-ek, mit ad még az amazon, és ha eljön az idő lépek.


Update: a 3.1-es amazon-os szoftverrel együttműködő hack telepítéshez itt új bejegyzés:
Update mizéria 3.1 kindle ready(2011.02.27)

10 megjegyzés:

  1. http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=122519

    VálaszTörlés
  2. nymark köszönöm!

    Nagyon ígéretes,és figyelem a viszajelzéseket.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok, nekem a 2db Kindle3 mindegyikén sikertelen volt az automatikus update. Mindkettő Jailbrakelve van.

    VálaszTörlés
  4. Nekem, rendben ment, most 3.1
    Előtte megfelelő sorrendben leszedtem a HUN, SS, hacket, majd a jailbraiket is., Utana ment fel a patch, semmi gond. Új JailBreak-et még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  5. Engem az érdekel leginkább, hogy a 0.4-es ékezetes hack működik-e, mert eddigi jelzések szerint ezzel gond lehet. Aki tesztelte kommentelje a tapasztalatait!

    VálaszTörlés
  6. Ja, én nem szedtem le a jailbrake-et.
    Egyetértek a cikk írójával: ez az update nem éri meg nekem se.

    VálaszTörlés
  7. Az új, 3.1-es firmware-rel frissített Kindle-re az új (yifanlu) jailbreak után a screensaver hack minden további nélkül telepíthető, nem telepíthető viszont a magyar karakterkészlet hack. A jelenség vjan január 18-i bejegyzésével azonos: a .bin file törlődik,a .keybd file persze marad, s az "update your kindle" kiszürkítve látható. Nagyon jó lenne egy újabb, működő hack, hiszen a szövegekben keresni ékezet nélkül elég körülményes. Előre is köszönjük.

    VálaszTörlés
  8. Jó hír: az itt: "http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=106048" található 0.05-ös verziójú keyboard hack telepíthető és működik. Természetesen a Hungarian.keybr file-t használva.
    (Kindle 3w, yifanlu jailbreak, screensaver hack, ékezetes karakter hack.)Ügyes fiú ez a yifanlu, érdemes elolvasni a blogját! (http://yifan.lu/2011/02/21/kindle-3-1-jailbreak/)

    VálaszTörlés
  9. Ez tényleg jó hír!

    Este tesztelem is.

    Köszönjük a jelzést!

    VálaszTörlés
  10. A csere-Kindle-n lévő 3.1 verzió kipukkasztotta nálam a Kindle- luftbalont. Várom az (elsősorban ergonómiailag) fejlettebb, stabilabb és használhatóbb (lehetőleg nem Kindle) olvasó megjelenését. Ez a mostani, itteni öngerjesztéses mizéria amolyan jó öreg magyar jelenség... Meg kell próbálni néha könyvet is vásárolni (pld. az Amazontól)... Az árak ugyancsak sündisznók a ketyere-lufinak az "árucikkek" pedig szoftverként működnek, azaz kölcsönadni kizárólag a kalózváltozatukat lehet. Tehát borosos áron megveszel valamit, ami valójában soha sem lesz a tied... (Lehet törölni.)

    VálaszTörlés