Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. február 24., csütörtök

Frissített karakterkészlet hack


Update: a 3.1-es amazon-os szoftverrel együttműködő hack telepítéshez itt új bejegyzés:



A mindig éber kindle-os közösség az imént hívta fel a figyelmem a legújabb karakterkészlet hack-re. (ezer like-ot nekik!) Ez a reagálások szerint már működik/együttműködik a 3.1-es upgradelt szoftverű olvasóval is.

Az installáláskor mindent úgy kell tenni, mint a korábbi verziónál, ( itt a bejegyzés róla) csak a jailbrake hack gyűjtemény helyett már ezt kell letölteni:

update_keybru_0.05.zip


Természetesen mindenki válassza ki az olvasójának megfelelő verziójú hack-et
(pl.: kindle3 wifi - update_keybru_0.05_k3w_install.bin), és a mellékelt nyelvek helyett töltse le a még aktuális magyar karakterkészletet:

Hungarian_simple.keyb vagy Hungarian.keyb ebből a gyüjteményből: http://rapidshare.com/files/443653561/update_keybru_0.04_hun.zip

12 megjegyzés:

  1. Rossz a leírásotok!

    - k3w - Kindle 3 Wi-Fi [B008]
    - k3g - Kindle 3G [B006]
    - k3gb - Kindle 3G UK [B00A]

    VálaszTörlés
  2. Jogos az észrevétel, elírás történt. Javítottam.
    Köszönöm a reagálást!

    VálaszTörlés
  3. Sajnos, nekem update_keybru_0.05.zip sem megy. A gépemet februárban kaptam "post-Xmas version". Tudnátok segíteni?

    VálaszTörlés
  4. Eddig ez az első jelzés. Pontosan mit hogyan teszel?

    VálaszTörlés
  5. Wifis a gép. Bemásolom a update_keybru_0.05_k3w_install.bin -t a Kindle-be, egyszerűen a mappák mellé. Leválasztom az olvasót. Home-Menü-Settings-Menü-Update your Kindle. Megerősítést kér, megadom, indul az update. Rövid idő után üzenet, hogy az update nem sikerült "succesfull", újraindítja magát. Újraindítás után megnézem ALT SYM-mmel meg mindenhogy keresgélem az új karaktereket. Nincsenek. Nézem a könyvtárat, a update_keybru_0.05_k3w_install.bin sincs mát ott.
    (Csináltam úgy is, hogy első körben a többi fájlt is bemásoltam.)
    Remélem, csak én csinálok valamit rosszul, mert például egy nagyobb magyar kézikönyvet vagy egy Arany János összest nem lehet keresés nélkül használni.

    VálaszTörlés
  6. Ja, és próbáltam be- és kikapcsolt wifi mellett is, hátha ez számít.

    VálaszTörlés
  7. A "succesfull" kiírás azt jelenti, hogy sikeresen megtörtént az install. Tehát nem ezzel van a probléma, sőt az is normális, hogy a gyökérkönyvtárban már nem látod a hack-et. Nem csak az"update_keybru_0.05_k3w_install.bin" file-t kell bemásolni a gyökérkönyvtárba, hanem a "Hungarian_simple.keyb" vagy "Hungarian.keyb" közül valamelyiket, mert ezek tartalmazzák a karakterkészletet. Remélem csak ez a gond.

    VálaszTörlés
  8. Bár így lett volna! A hibaüzenet ez: "The update was not succesfull!", ami sajna, mégiscsak negatív. És ahogy jeleztem, mellémásolt .keyb fájllal is megcsináltam.
    Másoknak rendben lefutott minden?

    VálaszTörlés
  9. Melyek verziójú kindle software van az olvasódon? 3.0 vagy 3.1? Ha a korábbi akkor egy korábbi hack kell.

    A "Yifan Lu" féle hack törés fent van az olvasón, mert csak ez után lehet a hack-eket telepíteni?(sőt a gyökér könyvtárban ott kell lennie egy "ENABLE_HACK_UPDATES.txt" nevű txt-nek is.

    VálaszTörlés
  10. Oppardon! A második bekezdésben a magyarázat! Későn kapcsolódtam be, lemaradtam egy brosúrával. Ha még elkérhetem a helyet, ahol ezek a tennivalók le vannak egyszerűen írva, akkor valószínűleg már csak egy hálaüzenetem lesz e tárgyban! Köszönöm az eddigi törődést is!

    VálaszTörlés
  11. Sőt, http://landofthefreeish.com/hacks/kindle-3-1-jailbreak/ megleltem mindent, és már tud is kindlim magyarul keresni! Köszönöm, még egyszer!

    VálaszTörlés
  12. :)

    Itt is megtalálhattad volna:

    http://kindle3hu.blogspot.com/2011/02/update-mizeria-31-kindle-ready.html

    A lényeg, hogy megoldódott.

    Üdv,

    VálaszTörlés