Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. február 27., vasárnap

Update mizéria 3.1 kindle ready

Egyáltalán nem volt szükségem a frissítésre, mégis végigcsináltam. Kis munkával és a kindle-os közösség segítségével visszajutottam oda ahonnan elindultam. Ez egy személyiségfejlődéshez vagy a történelem alakulásához hasonló spirálszerű folyamat lett, ugyanis közben az olvasóm alap frameware-je 3.1-es lett és kaptam egy kapcsolót, amivel szabályozni tudom mikor engedem az amazonos update-et és mikor nem.





Készítettem egy 3.1 szoftvergyűjteményt (az eddig alkalmazott hack-et összeválogatva) amire szükségünk lesz a folyamatban:


A folyamat röviden, ha a korábbi hack-ek (kindle-jailbreak, update_keybru_0.04_hun) telepítve lettek az olvasóra:


  1. El kell távolítani a korábbi hack-eket. Sajnos ezeket csak egyenként lehet elvégezni, tehát másoljuk fel a kindle3hype_upgrade_pak1-ból a 1 korabbi hanck unistall könyvtárban lévő olvasónak megfelelő bin file-t és minden egyes másolat után update-eljük az olvasót: Majd frissítsük a szoftvert. Menu > Settings > Menu > Update Your Kindle.  (k3w - Kindle 3 Wi-Fi [B008]- k3gb - Kindle 3G UK [B00A])
  2. Telepítsük az amazon 3.1-es update-jét. (ugyancsak megtalálható a wifis verzió pakban: Update_kindle_3.1_B008.bin vagy letölthető a kindle oldaláról itt a többi) majd ismét Menu > Settings > Menu > Update Your Kindle
  3. Rakjuk fel a legújabb yifan.lu kindle-jailbreak-et a pakban ebben a könyvtárban található:2 yifan.lu kindle-3-1-jailbreak és ismét Menu > Settings > Menu > Update Your Kindle.
  4. Tegyük vissza az egyedi képernyővédő hack-et innen: 3 kepernyo_hack és megint csak Menu > Settings > Menu > Update Your Kindle.
  5. Végül telepítsük a magyar karaktereket: 4 magyar karakter könyvtárból, itt két file-ra is szükség lesz, egy tetszőleges magyar karakterkészletre pl.: Hungarian_simple.keyb és a megfelő bin file-ra update_keybru_0.05_k3w_install.bin és végül az elmaradhatatlan Menu > Settings > Menu > Update Your Kindle.
Voalá! 

Hála mindenkinek aki felhívta figyelmem a fent vázolt lehetőségre, és külön köszönet Yifan Lu-nak a hack-ekért!


A yifan.lu féle hack-ben van egy ENABLE_HACK_UPDATES.txt file, ez kapcsolóként szolgál. Ha töröljük a txt-t az amazonos frissítések települnek, amint visszamásoljuk vagy létrehozzuk (mert ez egy üres file, csak a cím számít) ismét telepíthetőek a hack-ek.


5 megjegyzés:

  1. Nehany napja frissitettem es jailbreakeltem, de en nem szedtem le semmilyen korabbi hacket, Screensaver es font hack volt fent. Siman maradtak is, es mukodtek tovabb jol a 3.1-el. Na ezt nem azert mondom, h ne szedjetek le, csak h akkor se tortenik gond ha nem szeditek le :)

    VálaszTörlés
  2. A magyar keyboard hack akadályozta a 3.1-es upgradet. Ha azt kilőttem, a JB meg fönt maradt, akkor simán fölment a 3.1.

    VálaszTörlés
  3. Nem jöttem rá melyik hack lehet a ludas, ezért leszedtem az összeset.

    Köszi az infót!

    VálaszTörlés
  4. Ezzel a frissítéssel a "location" nem működik. Csak alkalmanként jeleníthető meg a menű-gomb benyomásával. A frissítés hatálytalanítása nem megoldható, mivel a mostanában vásárolt olvasókon már ez van. Mit tegyn az ember? Dobja el? Vagy törődjön-gyűrődjön bele ebbe a gyér verzióba. Az eladó a fotóin változatlanul az eredeti "location"-os verzióit kínálja.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem a legtöbb amit tehetünk, hogy az amazon fórumán minél többen lobbizunk annak érdekében, hogy visszakapjuk ezt az funkciót.

    VálaszTörlés