Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2012. július 22., vasárnap

Meghibásodott Kindle cseréje


Mi tegyen az ember, ha eltörte az olvasóját?

Nyaralásom töltöttem és levittem a strandra az olvasóm, majd egy szerencsétlen mozdulattal belekönyököltem a kijelzőjébe ami egyből berepedt. Az olvasom használhatatlan lett.

Két megoldást találtam a problémára:

  • Szerzek valahonnan egy e-ink panelt és kicserélem a töröttet. (ebay-en találtam is megfelelőt, de mire ideér Hongkongból kifizetem a vámot és letesztelem, hogy egyáltalán működik e addigra hónapok telhetnek el)
  • Kapcsolatba lépek az Amazon-nal, mit tudnak ajánlani és ha semmit rendelek egy újat. (garancia már régen lejárt több mint 2 éves volt az olvasóm)
A második lehetőséget választottam és kellemes meglepetés ért.

Korábbi meghibásodott kindle cseréje

Első lépésként felvettem a kapcsolatot az amazon ügyfélszolgálatával chat-en keresztül. Leírtam, hogy meghibásodott a kijelzőm. Megkérdezték, hogy próbáltam-e újraindítani, majd közölték, hogy sajnos már nem él rá semmilyen garancia, viszont lehetőség van egy kedvezményes cserére 65 USD-ért (szállítással vám ügyintézéssel 107 USD). Mondanom sem kell, hogy örömmel belementem a kedvezményes cserébe.

A csere menete:
  • E-mailben kaptam egy linket, amin keresztül egy normál vásárlás menete indul el azzal különbséggel, hogy itt az ár jóval kedvezőbb.
  • Megkértek, hogy a hibás készüléket küldjem vissza "természetesen" ők megtérítik a postaköltséget.
  • Ugyancsak e-mailben kaptam egy linket, amin keresztül lehetőség van kinyomtatni két címkét tartalmazó oldalt. Az egyik a szállítás címet és egy vonalkódot, a másik a litium aku-ra vonatkozóan tartalmaz szállítási információt.
Visszaküldés menete, csomagolás, postára adás:
  • Az eredeti dobozt ajánlom én is és az amazon is a csomagolásra felragasztva rá a kinyomtatott címkéket.
  • Több helyen olvastam, hogy egyesek a DLH-val vagy a UPS-magyar képviseletével vették fel a kapcsolatot és küldték vissza az olvasót (kicsit költséges 20 ezer forint körüli díjjal, amit persze visszakaptak). Én elvittem a Magyar postára, és mivel elég könnyűnek bizonyult, levélként tudtam feladni, ajánlottan. Így rendkívül kedvezményesen 2700 Ft-körüli díjjal tudtam feladni a hibás olvasóm.
  • Az amazon ügyfélszolgálatának elküldtem e-mail-ben Magyar posta feladószelvényén olvasható azonosítót, a postaköltséget forintban és dollárba átváltva, és a tőlük kapott csomagazonosítót (mit a kinyomtatott címkéről olvastam le)
  • Az amazon visszaküldött egy üzenetet amiben leírta, hogy néhány napon belül visszautalják a számlámra a postaköltséget.
:)

6 megjegyzés:

  1. Végül minden a tervek szerint történt? Alig hiszem el hogy ilyen support van az Amazonnál...

    VálaszTörlés
  2. most sikerült nekem is belekönyökölnöm az e-book kindle keyboardom-ba és most beszéltem az amazonnal cseten. és nekem nem olyan fényesek a kiltásaim :/ először, közölték velem, hogy nem lehet megjavítani/kicserélni a képernyőjét (és gondolom biztos ők tudják jobban, de azért rákerestem, és találtam egy e-ink screen panelt vagy mit..). aztán közölték velem hogy keyboardosra nem cserélnek.. egy kindle touch-ot akartak adni 151 USD-ért. komolyan fontolgatom, hogy veszek újat.. Nem tudsz ajánlani esetleg egy helyet ahol személyesen be tudom vinni és kivizsgáltatni? vagy valami magyar honlapot..

    VálaszTörlés
  3. Én is belekönyököltem, és eltört... most nemrég. Ezt találtam: http://appsolute.hu/2013/06/17/kijelzocsere-egy-torott-kindle-ben/ de még nem vittem el. Szerintem maradok a kijelzőcserénél ha megoldható.

    VálaszTörlés
  4. Nekem ma nem kapcsolt be a Kindle gépem,szerencse hogy rátok találtam.Chat megnyit,elmondom h mi a probléma/nem kapcsol be,de zölden világít,hiába töltöm akkor sem stb stb/pasi közli h jó,dugjam be 220-ba és tartsam lenyomva 20mpig a bekapcs gombot....a gép rebootolt és megint müxik:() Megköszönték,hogy szóltam nekik a hibáról és ők voltak hálásak,amiért segíthettek nekem.Nagyon gyorsan és korrektül ment az egész,mintha egy más világ lenne a magyar infó vonalakhoz képest:)

    VálaszTörlés
  5. GDAX has various highlights and various capacities that draw in the clients and makes it best among the other messaging stages. The specialized administrations bring email confirmation mistakes and hiccups too which prompts the presence of GDAX client benefit group. The group of capable nerds can effectively fulfill clients with their help and convenient arrangements. Clients can approach the specialists by means of GDAX helpline number whenever as they are on obligation nonstop.
    GDAX phone number
    GDAX support phone number
    GDAX support number

    VálaszTörlés
  6. Two-factor authentication is the feature to secure your Gemini account from the unauthorized access and malicious activity. You can even secure your 2fa by a Universal second factor (U2F). Or else, to get full-fledged assistance related to 2fa, don’t hesitate to call on Gemini support number 1877-209-3306 and get a variety of reasons that support the 2fa and know about its importance. The experts understand users, therefore, delivers stepwise assistance in the simplest way.

    VálaszTörlés