Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. január 4., kedd

Webes cikkek kindle-ra

Ebben a bejegyzésben egy olyan szolgáltatást szeretnék bemutatni, ami lehetőséget biztosít arra, hogy az interneten meglelt szöveges tartalmakat, néhány kattintás után az olvasónkon lássuk viszont, az erre optimalizált formában.

A szolgáltatás neve: instapaper.   Ezzel az eszközzel lehetőségünk van arra, hogy a böngészőnkön elhelyezett gombra kattintva az éppen olvasott online cikket elküldjük szöveges verzióban, az instapaper gyűjteményünk közé, ami az általunk tett beállítások szerint, akár naponta továbbítja ezt szöveges verzióban a kindle fiókunkra, és ez wifin vagy 3g-n keresztül az olvasónkon landol.

A beállítás mente:


  • Regisztráljunk a http://www.instapaper.com egy felhasználót.
  • Majd tegyük azokat a beállításokat melyek ahhoz szükségesek, hogy tartalmakat elküldje az amazon-nak: 
Kattintsunk az account feliratra:  


majd válasszuk a kindle beállítás opciót:

Állítsuk be hány naponta szeretnénk megkapni az cikkeink gyűjteményét, és adjuk meg az amazontól kapott e-mail címünket. Látni fogjuk, hogy lent a második pont itt is kaptunk egy egyedi instapaper-es e-mail címet, ezt kell regisztrálnunk az amazonos account-unknál.


  • Állítsuk be, az amazonos fiókunknál, hogy az instapaper-től kapott e-mail-címen keresztül is továbbítsa a tartalmakat az olvasónkra:
A pirossal jelölt helyre be tudjuk illeszteni az intapaper-os e-mail címünket. ( fenti képen a 2. pontban látható)

  
  • Ezek után már nincs más hátra, mint a böngészőnkön elhelyezzük azt a gombot, ami biztosítja azt, hogy az éppen olvasott weblap szöveges tartalma elküldésre kerüljön az olvasónkra.
Kattintsunk az extras menüpontra:



Majd a megjelölt gombot húzzuk a böngészőnk felső keretére:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése