Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. február 12., szombat

Web start lap kindle-hoz

Nagyon hiányzott egy olyan eszköz amivel a kindle-ra alakítva tudom olvasni a hírportálok, blogok és egyéb honlapok tartalmait. Kisebb kutatás után rátaláltam erre az olvasónkra szabott oldalra:
 Maga a felület így néz ki:


A felső harmadban a legnagyobb angol nyelvű hírportálok, és közösségi oldalak linkjeit találjuk, de innen akár még a gmail fiókunkba is beléphetünk. Ez eddig felejthető is lehetne de kicsit lejjebb haladva rátaláltam a számomra legértékesebb részre: az alsó 10 beviteli mezőre, ahol a nekünk legfontosabb 10 honlap címét tárolhatjuk. Amint megadjuk a honlap elérhetőségét, és rálépünk a go feliratra a kezdőlap megjegyzi azt nekünk, így legközelebb ezt már nem kell beírnunk. A legnagyobb "fícsört" az jelentette, hogy az innen megnyitott weblapok, a google által átalakított és mobil eszközökre optimalizált változatban jelentek meg. Puritán egyszerűségben csak szöveg és kép, amit még inkább használhatóbbá tudtam tenni Article Mode bekapcsolásakor. Ez könnyen elérhető a böngészés közben a Menu gomb lenyomása után.


Más választásom nem is maradt csak a kezdőlapot elmenteni a könyvjelzők közé. (Menu gomb majd bookmark This Page opció)

5 megjegyzés:

  1. Nekem nem megy, úgy tűnik, hogy nem töltődik le teljesen a lap. :((
    Rbilly

    VálaszTörlés
  2. A kinstant.com nem töltődik le vagy az innen linkelt?

    VálaszTörlés
  3. Megoldódott a probléma, ki volt kapcsolva a javascript, ezért nem volt teljes értékű a program.

    Rbilly

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy valamilyen, akármilyen úton-módon lehetséges-e szerintetek file csatolása gmail-en, hotmail-en, vagy yahoo mail-en? Egy világ körüli kerékpártúrára indulunk, és tök állat lenne, ha nem csak karakteresen tudnék hazaüzenni (3G-t veszünk, már útban van), hanem néha egy-egy kisebb csomag képet is hazaküldenénk egy .zip-ben. Amit előtte netbook-ról rátöltenénk. Arra is gondoltam, hogy akár txt-re árnevezem a .zip-et, és kivág+beilleszttel szövegként elküldöm gmailen haza :) otthon meg bevágják egy .zip fájlba, kitömörítik, így hazaküldtem képeket via free 3G :) Tehát a copy-paste működik-e txt-ből az experimental böngészőben? Ha nem, az se tragédia, 270g-os(mert ugye cipelni kell majd) ebook olvasóért, ingyen twittelő es facebookoló szerkezetért is megérte ezt a pénzt kifizetni :)

    VálaszTörlés
  5. Ennél az oldalnál találtam egy jobbat, ami magyar is: kindle-portal.eu

    VálaszTörlés