Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. május 18., szerda

Egy jó tanács a menü magyarításához

Kiváló, hasznos eszköz minden magyarításért áhítozó kindle tulajdonos számára a Kindle-varázs blog-ján olvasható menü hack.   Egy ismerősöm, aki szinte előttem tépte fel az kindle papír dobozát (még emlékszem arra mágikus pillanatra, mikor én voltam a helyében) megkért, hogy végezzem el neki az említett magyarítást. Elvégre én vagyok a "profi" (szerinte).

Nos gondoltam mi sem könnyebb. Ciki volt mikor szembesülnöm kellett azzal, hogy a jailbreak felment az addig szűz olvasójára, de a menü magyarítás már nem. Hírtelem nem tudtam mi lehet a probléma. Kipróbáltam a saját készülékemen is, nos ott sikerült. Aztán elkezdtem összehasonlítani mi lehet a különbség, és akkor esett le, hogy neki nincs ENABLE_HACK_UPDATES.TXT-je ami csak arra szolgál, hogy engedélyezze a többi hack beépülését.

Mindenkinek azt tanácsolom, hogy a pc-jén hozzon létre egy ENABLE_HACK_UPDATES.TXT nevü file-t, és ezt másolja fel az olvasó főkönyvtárába, majd csak ez után kezdje meg magyarított menü hack telepítését. 


A lustábbak itt találják a felmásolandó file-t:

3 megjegyzés:

  1. Erre sincs szükség, ha a másik jailbreaket telepíted (transzparens, azaz nyugodtan lehet másfajta jailbreakre is felrakni). http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=88004 itt elérhető és lesz egy whitelist nevű file, amibe bele kell írni egy sort, amit a magyar hack olvassel fájlja említ :) Ennyi. Arra szolgál konkrétan, hogy a hack jellegű frissítéseket engedélyezze.

    VálaszTörlés
  2. norti,

    Köszi az infót! Teljesen helytálló amit írtál.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Kindle 4-es wifis verzióm van.
    Hogyan tudnám magyarosítani a menüjét?
    Ugyan ez az eljárás mint fentebb van említve?
    Válaszotokat előre is köszönöm!
    Tisztelettel:
    Tirpakfred

    VálaszTörlés