Kindle3 e-book olvasó tippek, hasznos tanácsok, megoldások, beállítások

Ha segítségre lenne szükséged: groups.google.com/group/kindleforum Kapcsolat: e-mail cultinghype

2011. március 6., vasárnap

klip.me minden böngészőre!

Már áttértem az opera böngészőre, mikor arról olvastam egyre több helyen, hogy mennyire hasznos és könnyed eszköz kindle user-eknek egy chrome-hoz gyártott kiegészítő.


A chrome bővítmények gyűjteményében ennek a neve Send to Kindle



Néhány kattintás után, eljutottam a kiegészítő honlapjára és elégedetten nyugtáztam, hogy a progi használható nem csak chrome-on, hanem valójában minden nagyobb böngészőn.


De mi is valójában a klip.me ?


Pont ugyan azt teszi, mint egy korábbi bejegyzésben bemutatott instapaper  . Az éppen olvasott weboldalt egy kattintással átalakítja kindle komfortra és egy egyszerű beállítás után elküldi az amazonos fiókunknak, ami wifi-n vagy 3g-n keresztül továbbítja az olvasónkra.


Ha pl.: opera böngészőn szeretnénk használni a klip.me-t nem kell mást tennünk csak a könyvjelző sávra húzni a honlapjukon található itt pirossal jelölt kis gombot:



Az első használatkor be kell állítani a klip.me e-mail címet az amazonos account-unknál a szokott módon. Erre fel is hívja a figyelmet az 1. pontban a kiegészítő. 



  Majd meg kell adnunk a regisztrált kindle fiókunk címét (pl.: teszt@kindle.com, vagy 3g esetén teszt@free.kindle.com ) és a save gombbal eltárolni az adatokat.


Ezek után bármikor, ha olyan tartalomhoz érünk amit szívesen olvasnánk inkább az olvasónkon, csak rá kell kattintanunk a könyvjelző sávra kirakott gombra és megpillanthatjuk milyen formában küldi el a böngésző a tartalmat az kinde-unkra, majd egy klikk a send gombra és a folytatás már szemkímélő kijelzőn.




8 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy utánanéztél, én csak a Chrome-ot tudtam, azért csak azt írtam a facebookra.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a tippet, tegnap kipróbáltam FireFox alatt a bookmarkletes verzióját (a teljes bővítmény ide még nem elérhető), úgy tűnik, hogy nem minden weboldalal működik. Nem tudom, hogy ez a bookmarkletes verzió miatt van-e vagy az adott oldalak felépítése miatt, ehez megnézné valaki esetleg, hogy a Chrome böngészős teljes verzióval (extension) pl. ezekről az oldalakról 1-1 cikkel sikerül-e használnia? :
    index.hu
    www.sg.hu
    www.wired.com

    Köszönöm a segítséget előre is!

    VálaszTörlés
  3. Az index működik.

    Most próbáltam.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  5. Már a főhasáb képeit is be tudja rakni (kikapcsolható a beállításainál)

    VálaszTörlés
  6. További tapasztalat, hogy azokat a szavakat amik linkek is egyben törölni szokta az átalakítás során :-\

    VálaszTörlés